Tunmouse

2 dåser tun i vand (a ca. 185 g)

3 blade husblas

3 dl fromage frais 0,3 %

1 tsk. citronsaft

1⁄4 tsk. cayennepeber

11⁄2 tsk. groft salt

Pynt: Brøndkarse og friskkværnet peber

Tilbehør 150 g grøn salat, citronbåde og flutes

Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend fromage frais, citronsaft, cayennepeber og salt i tunen. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til. Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.

Ved servering: anret på tallerkener den grønne salat, citronbåde og ”æg” af tunmousse – form ”æggene” med 2 spiseskeer dyppet i kogende vand. Pynt med brøndkarse og friskkværnet peber.

Tip: moussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *