Lasagne Italienne a la Laila

Lasagne Italienne a la Laila4 personer

Kødsauce:
Olie
2 fed hvidløg
4 spsk. persille
3 hakkede løg
500 g oksefars
2 revne gulerødder
¼ revet selleri
2½ dl bouillon
1 ds. tomatpuré
Oregano

Bechamelsauce:
30 g smør
3½ spsk. mel
½ l kogende mælk
1 dl piskefløde
Salt
Peber
½ tsk. revet muskatnød
150 g revet ost

Gratinering:
2 spsk. rasp
25 g smør

Kødsauce:
Hvidløg, løg og persille svitses i olie - oksefars tilsættes og svitses. Gulerødder og selleri tilsættes og svitses i ca. 2 min. Bouillon, tomatpuré og oregano blandes i og saucen varmes igennem.

Bechamelsauce:
Smørret smeltes - mel og mælk tilsættes lidt efter lidt. Herefter tilsættes fløde, salt, peber, muskatnød og revet ost. Bechamelsaucen koges godt sammen og smages til.

Smør et ovnfast fad - læg lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce lagvis i fadet. Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel nogle smørklatter hist og her. Sæt fadet midt i ovnen og bag til overfladen er gylden - ved 225° i ca. 30 min.